Fyra smakrika sötsaker för vuxna

Mörk chokolad

Vanligt godis och andra sötsaker har sin plats, men ibland kan det vara trevligt med lite vuxnare smaker än bara sött. I vissa fall kan det även vara bra att byta ut alla sockerfyllda produkter mot något med mindre socker i. Är du typ 2 diabetiker eller är överviktig kan detta verkligen vara en bra idé. Här i denna artikel får du fyra tips på otroligt läckra och smakrika sötsaker som passar utmärkt till vuxna.

Mörk chokladmousse

Det första tipset på denna lista över sötsaker för vuxna är chokladmousse med mörk choklad utan socker. Ju högre kakaoprocenten är i chokladen, desto mindre socker brukar den innehålla. Därför kan det vara bra att hålla utkik efter chokladkakor med minst 60%.

Något du bör tänka på när du väljer mörk choklad utan socker är att de med den allra högsta kakaoprocenten brukar vara ganska bittra i smaken. Om du inte har något problem med detta, kan du sikta efter en choklad med så hög procent som möjligt. Till mörk chokladmousse rekommenderas en choklad mellan 60-70%. Du kan köpa mörk choklad utan socker hos bland annat https://www.easis.se/.

Mörk chokladmousse har en härlig kraftig kakaosmak utan att vara allt för sötsliskig. Den är dessutom otroligt krämig. Därför förtjänar den en plats på denna lista.

Varm choklad för vuxna

Älskar du en kopp varm choklad? Vem gör inte det? Genom att använda dig av mörk choklad utan socker i din varma choklad, kan du ge den en mer vuxen karaktär och smak. Om du vill kan du krydda den varma chokladen med till exempel kanel för att ge den ännu mer smak. Du skulle även kunna blanda i någon form av alkohol, som till exempel Baileys eller Malibu för att fullända chokladen. Varför inte toppa den med lite härlig vispgrädde för att göra den ännu mer festlig? Det finns mycket du kan göra med din varma choklad för att göra den lite mer vuxen.

Praliner med likörfyllning

Praliner gjorda på mörk choklad utan socker med en smarrig kärna av likörfyllning är alltid en hit bland de flesta. Det finns otroligt många likörer att välja mellan, så du kan själv anpassa dina praliner efter din egen smak. Testa gärna att göra flera olika sorters likörpraliner, och gärna med olika sorter av mörk choklad utan socker. Fler valmöjligheter är ju alltid kul och spännande.

Sockerfria kakor

Sockerfria kakor är ett bra alternativ för dig som gärna vill minska på ditt sockerintag. Du kan baka sockerfria kakor med allt från sockerfri sylt till mörk choklad utan socker. Det finns många möjligheter, så länge du låter din fantasi flöda. Sockerfria småkakor är inte bara goda och sockerfria, utan de fungerar även perfekt som gåvor till någon du tycker om. Om du känner någon vän eller bekant som gärna vill sluta äta socker, kan du baka och ge dem en burk sockerfria kakor. Det kommer hen helt klart att uppskatta.

Det finns mängder av recept på just sockerfria kakor. Det finns hårda småkakor, mjuka småkakor och till och med sega småkakor utan socker som du skulle kunna baka och testa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.