Bra sminktips som gör att du lyckas med din ögonsminkning

makeup

Det där med att sminka ögonen riktigt snyggt, hur gör man det? Det är ju så att oavsett om du är ute efter en mer naturlig look, eller vill ha sotade ögon och dramatisk blick, så finns det en del bra knep att ta till. Det är en konst detta med att göra en bra ögonsminkning. Men det finns en massa bra sminktips du kan ta till dig och använda dig av. Här får du flera bra tips kring ögonsminkning.

Börja med en jämn grund

En bra grund för alla typer av sminkning, det är att tänka på basen. Det är därmed bra att först se till att skapa en jämn grund, täcka rodnader kring ögonen med en bra concealer samt se till att du har en bra bas att jobba med så att säga, när du sedan ska gå vidare och lägga din ögonmakeup.

Efter att du har skapat en bra grund, så kan du gå vidare genom att lägga ut ett tjockt lager puder mitt på kinden. Den är till för att om ögonskugga faller ner, så fastnar det inte i huden, utan i pudret, som du sedan bara borstar bort.

Börja din ögonsminkning

Efter att du har lagt på concealer för att täcka rodnader, applicera då din ögonmakeup. Det före du satsar på resten av ansiktet med foundation, rouge och puder. Du kan med en eyeliner öppna upp ögonen på ett bra sätt. Om det är en perfekt kråkspark du är ute efter, se till att den förlänger ditt ögas naturliga, nedre linje. Investera gärna även i en smal pensel för din eyeliner. Du kan hitta en bra i en vanlig målarbutik, som en akvarellpensel!

Använd mascara för bra volymboost

Om du vill se till att få en bra volymboost, så kan du använda en bra mascara för det. Börja med att applicera nära fransroten och sedan utåt mot fransarna. Applicera två gånger, men vänta 10 sekunder mellan varje applicering. Om du har svårt nå dina inre fransar, så kan du använda dig av en ögonbrynsborste som du penslar i lite mascara för att sedan pensla på fransarna.

Få en intensiv blick

Om du är ute efter att få den där intensiva blicken så är det lätt ordnat med svart kajal. Den ser du till att applicera i innerögat. Det kan kännas lite obehagligt första gångerna, men du vänjer dig. Ett annat tips för intensiv blick är att applicera kajal innanför dina ögonfransar på det övre ögonlocket. Det skapar mer djup vid dina ögon.

Om du vill satsa på att få det se ut som du har större ögon, då ska du satsa på att ha en ljus kajal. Välj nu inte en som är kritvit, utan satsa på en lite mer ljusbeige.

Om du vill skapa en ögonsminkning som är lite mer dramatisk, se då till att du kombinerar ljusa och mörka färger med varandra.  Du kan i en sotning som är mörk använda dig av grått, silver och svart och inte bara svart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.