Tips för kalla fötter

fårskinnstoffler

Är det så att du ofta har kalla fötter och kanske även kalla händer? Ofta beror detta på att du har en dålig blodcirkulation, men kan även vara för att det är extra kallt där du är. Grejen med våra kroppar, är att de är smarta. Den kan spara in på en del funktioner, som uppvärmning om det är kallt. Det kan göra att du får kalla fötter och händer, eftersom de drabbas mest av detta sparande. Att gå runt med fötter eller händer som är kalla, det är ju ingen höjdare. Som tur är finns det en del tips du kan ta till dig, för att få upp värmen igen i dina kroppsdelar.

Ett snabbt sätt att få upp din blodcirkulation, det är att röra på dig. Du kan ta en liten dans hemma i köket, eller göra hopp upp och ner, eller så tar du en rejäl promenad. Just att röra på dig gör att du får upp värmen i hela din kropp och då även i både fötter och händer. Är det kallt ute, ta på mössa, så att värmen stannar kvar i kroppen!

Gör dina fötter varmare

Det finns även en hel del sätt att göra dina fötter varmare på. Ett smart sätt att alltid hålla dem varma är att satsa på ett par sköna fårskinnstofflor. Det går så klart även välja andra sorters tofflor än fårskinstofflor, men fårskinn är bra då det ger en fin värme. Dock finns det även tofflor, som går värma upp i mikron, om du måste ha fötterna varma snabbt!

Att få fötterna varma snabbt, det kan även göras genom att du tar ett härligt fotbad. Du kan köpa ett fotbad, så väl som det kan duga med en vanlig balja, eller sätta dig på badkarskanten med fötterna ner i badkaret. Varmt vatten på fötterna gör att blodgenomströmningen ökar.

Efter fotbadet kan det vara smart att smörja in dina fötter med en bra fotkräm. Det gör att blodcirkulationen främjas ännu mer. Sedan finns det även specialkrämer som gör fötterna extra varma. Därefter kan du ta på dig ett par varma strumpor, eller ett par sköna fårskinnstofflor.

Andra bra tips

Det kan finnas anledningar till att du är extra kall om fötter och händer. Är det så att du nyttjar nikotin i form av att du röker, så kan det vara idé att fimpa för gott. Att sluta röka ger många hälsofördelar varav ökad blodcirkulation är en av dem. En annan sak att göra, det är att kolla upp ditt järnvärde. Om du har ett underskott av järn, så kan det påverka förmågan hos de röda blodkropparna att transportera syret i kroppen. Det i sin tur påverkar din energi samt även andra viktiga funktioner i kroppen, så som att kunna hålla värmen. Om det även är dina händer som ofta är kalla, så hjälper det även där med att sluta röka, att ha dem i varmt vatten och smörja in dem. Det går ju även att ha så kallade torgvantar på dig inomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.