ga kuber är bra för hjärnan

rubiks kub

Kluriga kuber, som bland annat rubiks kub 15×15, är väldigt bra verktyg som kan hjälpa dig att träna din hjärna. Att lösa en klurig rubiks kub kan förbättra ditt fokus, din koncentration och ditt sätt att lösa problem på. En rubiks kub ger dig även möjligheten att förbättra din psykiska hälsa. Det finns alltså riktigt många anledningar till att komma i gång med rubiks kub-hobbyn.

Börja med en kub som passar dig

Om du själv skulle vilja komma i gång med kublösning, behöver du bara hitta en kub som passar din egen nivå. Om du aldrig tidigare har rört vid en rubiks kub, kan det vara smart att börja med en lite mer nybörjarvänlig modell med färre delar. Då passar en 2×2 eller 3×3 ganska bra. 3×3 kuben är den kub de allra flesta känner till från sin barndom. Det är nog den kub flest människor har provat på.

Skulle du vilja utmana dig själv lite mer, skulle du alltid kunna skaffa dig en rubiks kub 15×15 eller en 19×19. Dessa kuber kräver mycket mer än de lättare kuberna, då du måste hålla reda på fler delar på en och samma gång.

Rubiks kuber får dig att må bättre

Att lösa en kub som till exempel en rubiks kub 15×15 kan få dig att tänka på annat. Om du har mycket som stressar dig eller om du inte mår så bra psykiskt, kan en rubiks kub 15×15 eller liknande hjälpa dig att släppa taget om allt det negativa för en stund. Ibland är det bra att kunna distrahera sig själv lite. Det är riktigt lätt att fastna i stress och negativa tankar. Unna dig själv en paus från allt detta genom att investera i en liten klurig rubiks kub. Det kommer helt klart att göra en skillnad för dig. Det kanske inte kommer lösa alla dina problem, men det kan ge dig den mentala paus du behöver för att kunna få tillbaka lite energi.

rubiks 2x2

Ger bättre fokus och koncentration

Ju mer du tränar din hjärna, desto lättare kommer du kunna fokusera och koncentrera dig på saker. Du kommer även kunna märka en stor skillnad när du behöver lösa problem i livet. En otränad hjärna har svårare att hålla fokus och lösa problem än en vältränad hjärna. Se till att skaffa en rubiks kub 15×15 eller en annan klurig kub för att hålla din egen hjärna i trim.

Att träna hjärnan med en rubiks kub är något som de allra flesta kan göra, oavsett hur gammal eller erfaren man är. Det handlar bara om att hitta den rätta kuben att börja med. Eftersom det finns så många olika typer av kuber att välja bland, är det lätt att hitta en som passar bra. Om du är van vid kublösning, ska du välja en svårare kub. Om du är helt ny inom kublösning, är det alltid smartast att börja med en lite lättare kub. När man börjar få kläm på det, kan man skaffa sig lite svårare kuber för att öka svårighetsgraden lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.