Hitta rätt golvlampa för dig

golvlampa

Idag är det ju ett rätt så brett utbud av just golvlampor. Sedan är det även som så att en golvlampa, den kan ha olika typer av funktioner. Den kan vara till för att ge en bra stämningsbelysning, men den kan även vara för att ge en bra arbetsbelysning eller för att lysa upp en särskild plats. Fördelen med golvlampor, det är att du kan ha en i varje rum om du vill det! För att du ska hitta rätt golvlampa, så finns det en del saker du bör fundera över. 

Det första du bör fundera på inför valet av golvlampa, det är så klart i vilket rum du har tänkt att den ska stå. Sedan vad det är du ska ha den till. Kanske du vill ha extra mysig belysning i ett visst rum, eller att den ska användas som en läslampa vid din favoritfåtölj. Eller är det så att du gillar att handarbeta i soffan och behöver bra ljus för det? Det kan vara värt att satsa på att ha en dimmer på din golvlampa, så att du kan ha den till flera saker. 

Rätt golvlampa för rätt plats

Om det är så att du vill ha en golvlampa vid din fåtölj för att kunna få ett bra ljus då du läser, då kan det vara smart att välja en modell som går att rikta åt olika håll. Den bör även vara rätt hög, så att du kan justera på vilket sätt lampan eller ljuset lyser i boken. 

Om det är så att du vill att din golvlampa ska lysa upp rummet på bra sätt, då är det smart att placera den i ett hörn. För då kan ljuset från den reflektera mot både väggar och golv och det kan skapa en bra rymd. 

Vill du att det ska bli en mysfaktor med din golvlampa? Då kan du satsa på en golvlampa vars ljus riktas uppåt eller mot sidorna. 

Vill du att din golvlampa ska kunna rikta ljuset mot flera punkter i ett rum, då kan du köpa en golvlampa med flera armar.

Vad får din golvlampa kosta?

En viktig faktor då du ska köpa dig en golvlampa, det kan vara kostnaden för den. Det finns ju idag en massa olika golvlampor i olika prisklasser. Men det är ju bra, för det gör ju att det finns en golvlampa för alla! Så fundera på vad som känns bra att lägga i pengar på just den golvlampa du ska köpa. Ibland är det värt att lägga lite extra pengar på en riktigt snygg lampa. 

Vilken stil på golvlampa passar dig och ditt hem?

Golvlampor kan komma i en mängd stilar idag. Det är klassiska golvlampor, så väl som det finns moderna, retro, industriella, romantiska och så vidare. Utgå gärna från den stil du redan har i det rum som lampan ska stå.  Är det kanske så att du redan har vissa lampor ur en viss lampserie, så kan det ju vara snyggt att då även satsa på det för din golvlampa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.